De Middellandse Zee

Eilandhoppen in Kroatië, ankeren bij afgelegen baaitjes in Griekenland. Ontdek de rijke cultuur en geschiedenis van Italië en de betoverende Balearen of beleef onwaarschijnlijke avonturen in het ontmoetingspunt tussen Oost en West in Turkije. Het mediterrane zeilgebied is een favoriete bestemming voor vele zeilfanaten.

Griekenland

Een zeilvakantie in Griekenland is een must voor zeilfanaten. Door de kalme ochtendbries en sterke middagwind, een ideaal klimaat. Bij het eilandhoppen gebruik makend van lijn- of zichtnavigatie en uitdagende langere open- water passages biedt Griekenland mogelijkheden voor zeilers van elk niveau. Waar men ook gaat aan de Griekse kust en op de Griekse eilanden, komt men een majestueuze cultuur en prachtige natuurlijke schoonheid tegen. De Grieken behoren tot de meest gastvrije mensen in het gebied van de Middelllandse Zee

Parthenon-view-Greece

Saronische Golf

Dodecanese

Cycladen

Sporaden

Ionian Islands

Kroatië

Kroatië; de 2de meest bezochte bestemming in de Middellandse Zee met meer dan 1200 eilanden in de Adriatische Zee. De meeste eilanden zijn onbewoond, slechts 50 van de grootste zijn bevolkt. Vaak het land van de duizend eilanden genoemd. Het is ook de geboorteplaats van vele wetenschappers en schrijvers zoals Nikola Tesla.It is ook een land dat de beroemde kravata heeft uitgevonden. Zagreb, de hoofdstad, behoudt bezienswaardigheden, waaronder de rooms-katholieke kathedraal-kerk, het op een na hoogste gebouw in Croatia.Croatia staat ook bekend om zijn stranden en kust van het schiereiland Istrië tot de Dalmatische kust en de stad Dubrovnik.
dubrovnik-city

Split

Dubrovnik

Zadar / Šibenik

Istria / Kvarner bay

Italië

Er is iets onmiskenbaar glamoureus en geraffineerd aan Italië. Met een geweldige ruig vulkanisch landschap en het sublieme eten is dit laars-vormige land de ideale locatie voor een zeilvakantie. Italië is zowel sociaal als romantisch en of men nu met een groep vrienden, het gezin of met enkel de partner een geweldige zeilvakantie willen beleven ga dan naar Italië en al uw verwachtingen worden overtroffen.

Rome-Italy

Ligurië/ Toscane

Amalfi kust

Sicilië

Sardinië

Turkije

Turkije; het ontmoetingspunt tussen Oost en West. Een land tussen 2 continenten, met een kustlijn van meer dan 7.200 km en een mateloos interessante geschiedenis en cultuur in een prachtig landschap dat zich kenmerkt door beboste heuvels en met bomen bezaaide baaien. Turkije is een land die de kunst van het combineren van het beleven van traditie en het gemak van moderniteit onder de knie heeft. De levendige moderne jachthavens en traditionele vissersdorpen bevestigen dit.

Turkiye-flag

Göcek/Fethye

Bodrum

Marmaris

Frankrijk

Ontspannen in de zon op de vele beroemde stranden, genieten van de gastronomische gerechten in één van de mooiste, natuurlijke, culturele en historische gebieden van Europa. In de voetsporen treden van Brigitte Bardot of Alain Delon, genieten van het dynamische zeilen langs de mooie kosmopolitische tot de verbeelding sprekende Côte D’Azur. De kust varieert van bergachtig tot romantisch met rustige zandige baaien of stranden boordevol activiteiten. De fascinerende geschiedenis van kunstenaars, schrijvers en andere beroemdheden spreken tot de verbeelding. Een koele zeewind zorgt voor opwindend zeilen en de Mistral, de beroemde wind van de Provence, die beïnvloedt het gedeelte ten westen van Fréjus.

lavander-field-france

Côte D’Azur

Corsica

Spanje

Plan een zeilroute aan de Spaanse kust en ontdek zo de Costa Brava met de vele charmante vissersdorpjes zoals Cadaques of Port de la Selva. In noordelijke richting Palamós zijn er tal van baaien langs de kust. Het is moeilijk beslissen tussen de vele mooie kustdorpen; de magische Cap de Creus, Cadaques en haar charmante dorp, het huis van Dali in Port Lligat, of de wilde baaien van Cala Bona en Cala Taballlera. Het is zeker ook een topper in voor- en naseizoen wegens het milde klimaat.

Spain

Spaanse Kust

Balearen

Heb je jouw droom bestemming gevonden?

Klaar om de Middellandse Zee te ontdekken?  Heb je nog vragen of wil je starten met het plannen van je vakantie, dan is het Anuras team klaar om je helpen.

Contacteer ons hieronder: