Zadar/Šibenik

Is het gebied rond Zadar, Sukosan, Biograd na Moru, Murter, Sibinik en is de perfecte toegang tot het nationale park van de Kornati eilanden. Het is een unieke beleving om te zeilen in dit prachtige privé paradijs in het centrum van de Adriatische zee. Glashelder water, vele eilanden, kortom een zeer geliefd zeilgebied!

Perfect starting point

Zadar, Sukosan, Biograd na Moru, dit zijn de beste vertrekhavens om op ontdekking te gaan in de prachtige nationaal park Kornati. Een waar nautisch paradijs met vele eilanden, ankerplaatsen, verborgen baaien en stranden. Noordelijk zijn de eilanden Pag en Ugljan het ontdekken waard.
In Zadar is aan het einde van de Riva Nova het Zeeorgel, waarvan de pijpen worden bespeeld door de zee, en de Zonnegroet aanrader.
Plan dit in de late namiddag en bewonder van hieruit één van de mooiste zonsondergangen ter wereld.

Biograd na Moru ligt met zijn oude binnenstad met de vele restaurants in de smalle straatjes en op de prachtige Riva vlakbij de jachthaven die een hele populaire bestemming is voor zeilraces en regattas. Zuidelijker gelegen zijn Vrgada en Murter zeker het bezoeken waard.

zadar-church-saint-Donut
sunset-view-croatia

Sibinik is gelegen aan de monding van de Krka rivier. Een must see in Sibenik is de 15e eeuwse kathedraal van St. Jakov, die is recentelijk bekender als de ‘church of many faces van Bravos uit Game of Thrones. Zeker ook impossant zijn de forten van St. John, St. Michael en Subicevac die samen met het fort van St. Nicholas door unesco bescherrmd cultureel erfgoed zijn. Vanuit Sibinik is het de moeite de rivier op te varen naar Skradin en de wereldberoemde nationaal park Krka met drie grote prachtige watervallen. Vanuit de jachthaven zijn er wandel en fietspaden die naar dit prachtige natuur fenomeen leiden. ’s Avonds is het fijn vertoeven op de kade met de vele restaurantjes en bars.

Our guest stories

We had a perfect holiday thanks to Anuras! Patricia is really professional and the guys at the base are amazing!

Jesse K.
luxury-yacht-in-bay-anchored

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

zadar-sea-organ-sunset