Ligurië/ Toscane

De Toscaanse kust en de archipel, een paradijs om te verkennen per zeiljacht, die bestaat uit zeven bewoonde eilanden, waarvan Elba verreweg het grootste en bekendste is, de overige zijn; Giglio, Capraia, Montecristo, Pianosa, Giannutri, Gorgona

De eilanden uit Toscane hebben een aantal van de meest natuurlijke, goed bewaard gebleven fauna en flora van de hele regio het, met water zo kristalhelder dat de scholen vis duidelijk op de bodem te zien zijn. Van dit prachtig gebied wordt gezegd dat ze zijn geschenken van de goden. Volgens de legende heeft Venus toen ze uit de zee opdook, haar ketting brak en zeven parels vielen, en zo de zeven Toscaanse eilanden vormden.

De eilanden van Toscane en hun omringende wateren staan onder de bescherming van de Parco Nazionale Arcipelago Toscano, en behoren tot één van de mooiste zeilgebieden van de wereld. Moderne jachthavens afgewisseld met dromerige vissershaventjes bieden een gevarieerd scala aan zeilmogelijkheden. De prachtige onderwaterwereld is zeer populair bij snorkelaars en duikers.

motor-italy

Our guest stories

We had a great time, and the boat was really nice and spacious. Thank you for everything!

Julie A.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.