De Cycladen

bevinden zich in de Zuid Egeïsche Zee en bestaat uit een eilandengroep die in een cirkel liggen met Delos, de geboorteplaats van Apollo en en Artemis, als middelpunt.

Volgens de Griekse mythologie, haalden de nimfen van de Cycladen de toorn van Poseidon, God van de zee, op de hals en veranderde hij hen woedend in de eilanden.
De Cycladen staan, behalve voor hun mooie stranden, vooral bekend om hun kunst. Kleine in wit marmer, modern uitziende beeldjes zonder gelaat maar met een kenmerkende neus, werden aanvankelijk in graftombes gezet als afgoden beeldjes. Tegenwoordig worden deze massaal geproduceerd en zijn een van de meest verkochte souvenirs op de eilanden.

sailboats-cyclades
Cyclades-Greece

Discover the treasures of Cyclades

Vanuit Serifos is het een korte doortocht richting noordwesten naar Kithnos, een ander idyllische eiland in de Egeïsche zee met een rustige en ontspannende atmosfeer, minder toeristisch dan andere eilanden in de regio met een heerlijke, laid-back mentaliteit en is een geweldige bestemming als u op zoek bent naar lekker eten. De lokale bevolking maakt nog steeds gebruik van ezels om hun goederen te vervoeren door de smalle straatjes van het het dorp. De bevolking is enorm gastvrij voor bezoekers – dit komt wellicht doordat het eiland relatief weinig toeristen trekt. Een zeilvakantie bij Kithnos is heerlijk ontspannend

Kithnos heeft twee belangrijke havens. Merichas, in een beschutte baai ongeveer halverwege langs de westkust van het eiland, waar de veerboten binnenkomen, en Loutra op de noordoostelijke kant van het eiland. Loutra is net zo’n beschutte haven zoals u ze in de westelijke Cycladen kunt vinden.

Slechts een paar kilometer ten noorden van Merichas liggen twee baaien (Sandbar baai en Episkopi baai) met pittoreske ankerplaatsen en stranden. Ten zuiden van Loutra, ongeveer in het midden van de kust van oostelijk Kithnos, ligt de baai Stefanos, dat over een prachtig zandstrand beschikt.

Bezoek het klooster Panagia, hoog op de kliffen in de buurt van de kleine stad aan het water Kanala, vanaf de schitterende muren is een prachtig uitzicht is te bewonderen.

Het prachtige bergachtige eiland Amorgos is het eiland waar Luc Besson zijn baanbrekende film ‘The Big Blue'(1988) heeft opgenomen, over de liefde tussen mens en de zee. Tijdens het zomerseizoen trekt het nog altijd, vooral, vele Franse filmfans. Het wrak Olympia uit de film ligt op Liveros aan de westkant van het eiland. Amorgos beschikt over een prachtig berglandschap, geniet van perfecte wandelpaden en de ontbrekende commercie en de gastvrijheid. De twee belangrijkste aanmeerplaatsen zijn Katapola in het zuidwesten en Eyiali in het noorden.

In het gebied worden opgravingen gedaan, u kunt hier de ruines zien van een Apollo tempel en resten van Romeinse architectuur naast veel gebroken aardewerk. Het gebied biedt u een prachtig uitzicht over de baai en over Hora en Arkessini. Het beste strand dichtbij Katapola is bij Kata Krotiri, ten westen van de stad. In Hora is het klooster van Hozoviotissas een echte must-see, het religieuze bouwwerk is tussen rotsen gebouwd en nog steeds bewoond.

Achter het eiland Nikouria ligt een ondiepe baai met helder turquoise water. Een prachtig strand met een aantal prima taverna’s.

Hier zijn de omstandigheden super goed voor te windsurfen.

Vanuit Kea kunt u genieten van prachtige open-water doortochten richting oosten naar het pittoreske eiland Syros. Het noordelijke einde van het eiland is bergachtig en minder ontwikkeld. Er zijn weinig wegen en wandelpaden die naar het binnenland leiden. Naar het zuiden vindt u vlakker land, waar niet geheel verbazingwekkend, de meeste steden liggen. Zeilen bij Syros is een hoogtepunt van elke zeilvakantie nabij Athene. Syros is populair voor bezoekers die op zoek zijn naar gevarieerde ankerplaatsen en mooie havens langs de kust van het eiland, beschutte baaien, waar u kunt zwemmen en snorkelen in kristalheldere wateren – uiteindelijk is dit waar het bij eilandhoppen om gaat: genieten van de charmante ankerplaatsen, het nemen van een verfrissende duik en vervolgens ontspannen in een van de taverna’s met heerlijk eten en wijn.

Our guest stories

I have been on many boats in my life, but nothing compares to this. Really nice and comfortable.

Arthur P.
white-houses-with-blue-windows-cyclades

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Yacht-view-from-island-Santorini-in-Cyclades