Thyrreense Zee / Amalfi kust

De beroemde Amalfi kust is een aantrekkelijke bestemming voor zeilers die houden van een vleugje Italiaanse glamour. De Golf van Napels, Capri, Sorrento en Salerno behoren tot dit prachtige zeilgebied

De Amalfi kust is een prachtige 50 kilometer lange bergachtige kustlijn gelegen tussen Sorrento en Salerno, net ten zuiden van Napels, en is bezaaid met kleine pittoreske dorpjes en steden die precair gestapeld zijn op steile, bleke rotsachtige kliffen die steil in de Middellandse Zee storten. Het wordt vanwege het natuurschoon en cultuurgeschiedenis beschouwd als een van de mooiste kusten ter wereld en staat daarom ook de werelderfgoedlijst.

view-amalfi-coast
beach-in-amalfi

Naples

Napels ligt aan de voet van de Vesuvius. Vanuit de stad ziet men de nog slapende vulkaan zien liggen Tweeduizend jaar geleden vernietigde de Vesuvius de plaatsen Pompeii en Herculaneum. Beide steden zijn gedeeltelijk opgegraven en te bezichtigen. In het gebied rond de havenstad Puzzuolli zijn er nog veel vulkanische verschijnselen. Dit is het vulkanische gebied Campi Flegrei. Hier vindt men geisers, warmwaterbronnen en kratermeren.
Ischia is een groen eiland met veel thermale bronnen dus ook veel kuuroorden. Leuke plaatsen zijn het havenstadje Ischia, het vissersdorp Sant’Angelo en het plaatsje Forio. Tot slot Capri niet vergeten één van de mooiste eilanden ter wereld met als bekendste bezienswaardigheid La Grotta Azzurra of de blauwe grot

Our guest stories

Me and my family are thrilled to have this experience! It was our first vacation after lockdown and it couldn’t be more special.
Thank you Anuras team!

Marie E.
boat-driving-at-sea

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

plates-italy