Sporaden

De Sporaden zijn een groep eilanden in het Noord-Westen van de Egeïsche zee. Tot deze groep behoren o.a. Skiathos, Skopelos, Skyros, Alonissos. De eilanden liggen nogal ver uit elkaar vandaar de benaming ‘sporaden-sporadisch’ voor deze eilandengroep ten oosten van Pilion en ten noorden van Evia.

Chalkidiki

Volgens de oude Grieken waren alle eilanden die niet rond het toenmalige heilige eiland Dilos lagen (in de Cycladen) de ‘Sporaden’. Dit gebied noemde men vroeger de Magnetische eilanden, Magnesia was en en is het gebied in Thessalie waar toe ook Pilion behoort.

yachts-anchored-in-bay
Seven-seas-restaurant-halkidiki

Sporaden

Helemaal Noordelijk ligt Chalkidiki een schiereiland ten zuidoosten van Thessaloniki, Het is eerder bergachtig, bebost en heeft diverse lange stranden. Tot Chalkidiki behoren de schiereilanden die verder de Egeïsche Zee insteken: het middelste Sithonia en het westelijke Kassandra. Het Oostelijke Athos is een autonome monnikenstaat die slechts heel beperkt toegankelijk is. Sithonia en Kassandra zijn zeer toeristisch.
Het is een zeer mooi rustig zeilgebied met een zachte meltemi wind, gemiddeld 5-20 knopen tijdens het seizoen. Er zijn vele ankerplaatsen en beschutte baaien waar men kan genieten van de mooie ongerepte natuur ideaal om te snorkelen.

Dit gebied is heeft een uitstekende vertrekhaven vanuit Nikiti

Our guest stories

It was truly wonderful and memorable. The entire crew was so friendly and helpful, thank you so much for your efforts.

Deidre T.
girl-sunbathing-on-deck

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

White-tower-thessaloniki