Split

Het gebied vanaf Primosten, Trogir en Split, wat toegang geeft tot het heldere licht van oa de eilanden Hvar, Korcula, Brac enz. vormen een lint van eilanden langs de kust wat het zeilen veilig en pittoresk maakt en alle soorten faciliteiten biedt voor zeilers.
Fans van Game of Thrones kennen Split zeker als Meereen.

Perfect starting point

Als de grootste stad van de Dalmatische regio is Split een populaire bestemming en biedt alle soorten faciliteiten voor zeilers met vele door unesco beschermde bezienswaardigheden zoals het Romeinse Paleis van Keizer Diocletianus maar het is ook de perfecte uitvalsbasis voor zeiltochten naar de omliggende eilanden zoals Hvar, Korcula, Brac enz. Vergeet zeker ook Vrboska, Maslinica, Makarska of Milna niet.

Deze regio bezit een mix van het beste wat Kroatië te bieden heeft met een uitzonderlijke schoonheid van watervallen, bergen, bossen en vele stranden, prachtige baaien en van cultuur erfgoed doordrongen eilanden en zijn de ideale bestemming voor een zeilvakantie.Het klimaat is geweldig en in de zomer is de wind over het algemeen licht in de ochtend en in de namiddag 5 tot 20 knopen, ’s avonds gaat de wind liggen.

Discover the treasures of the Croatian coast

De wateren voor de kust van Hvar zijn van een perfect blauwe kleur, een bezoek aan het eiland brengt u terug naar de 13de eeuw met de prachtig bewaarde architectuur. Vergeet zeker ook niet Starigrad te bezoeken met een schat aan cultuur. Het is momenteel één van de meest modieuze resorts in de Adriatische Zee, het ontdekken zeker waard al is het maar om te vertoeven in de geweldige havencafés.
Zoek je meer de rust dan is het kleine eiland Solta waar u heen moet, het is een rustig eiland met vooral olijfbomen en wijngaarden. De kust heeft vele inhammen en kleine haventjes. Verder gelegen zeilt u naar het eiland Vis, typisch voor dit eiland is de wilde kruiden zoals rozemarijn en salie wat een geweldige geur geeft. Verder kan u aan de westkust via de haven in Komiza dit pittoreske stadje bezoeken met huizen in Venetiaanse stijl uit de 16de en 17de eeuw.

Our guest stories

We had a great time, and the boat was really nice and spacious. Thank you for everything!

Julie A.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.