Saronische Golf

Dit is het gedeelte van de Egeïsche Zee dat tussen de schiereilanden Argolis en Attica ligt en is ideaal om langs de kust te varen. Vertrekbasis hier is Kalamaki en Alimos of Lavrion voor de Cycladen vanaf het vaste land te ontdekken.

De Saronische Golf is het gedeelte van de Egeïsche Zee dat tussen de schiereilanden Argolis en Attica ligt en ideaal om langs de kusten te varen. Terwijl Cycladen in de Egeïsche Zee meer wind bieden en de mogelijkheid om op open water te zeilen.
De winden zijn voorspelbaar in beide gebieden en kunnen over het algemeen in het Zuiden, in de Saronische Golf variëren van 10 tot 20 knopen en in de Cycladen oplopen tot 25 knopen. In de zomer heerst er een gemiddelde temperatuur van 24 tot 27 graden.

Athene

Athene, de hoofdstad, is gelegen in Attica en omgeven door heuvels. Een bezoek aan Athene is altijd een bijzondere gebeurtenis, spendeer, als het kan, een dag hier om de geweldige historische locaties te bezoeken die op het Werelderfgoedlijst staan. Onder andere de Akropolis, het Pantheon en het klooster van Daphni zijn een bezoek meer dan waard.
De oude stad van Athene is sinds 5000 voor Christus bewoond en is in de wereld bekend als de geboorteplaats van de democratie. Maar het Athene van vandaag is ook een bruisende wereldstad waar u na het bezoeken van de mooie bezienswaardigheden de dag kunt eindigen in één van de talrijke gastvrije restaurants en het bruisende nachtleven. Hier is het heerlijk genieten van de levendige atmosfeer voor op zeilvakantie te vertrekken.
Een zelfstandige zeilvakantie vanuit Athene biedt de kans om enkele van de mooiste vaargebieden in Griekenland te verkennen. Ideaal om langs de pittoreske kusten te varen en tegelijkertijd de oude ruïnes bekijken en kleurrijke lokale architectuur en kerken op heuveltoppen bezichtigen. Dit zeilgebied biedt een schat aan mogelijkheden om de Griekse cultuur te ervaren door de oude ruïnes, torenhoge landschappen en meer te bezoeken

Our guest stories

Amazing week on a perfect yacht. The yacht was even better than in the pictures, it was very clean and the layout was very good which makes it more spacious and comfortable.

Luke W.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Dolphin-swimming-at-sea