Guadeloupe, Caribbean

De Franse en Creoolse invloeden op dit vlindervormige Bovenwindse eiland zijn een must voor liefhebbers van lekker eten. De glooiende velden vol suikerriet en uitbundige regenwoud bieden een lust voor het oog. Een waar paradijs voor zeilers die ook houden van snorkelen en duiken in de ongerepte azuurblauwe wateren die het eiland omringen.

Athens
Perfect starting point

Guadeloupe is onderdeel van de Bovenwindse eilanden. Oostelijke in Grand-Terre, ligt Pointe-à-Pitre, de grootste stad en het centrum van toerisme op het eiland. Het westelijke deel, Basse-Terre, is minder ontwikkeld en wordt gedomineerd door een nationaal park. Een smal kanaal genaamd Salt River scheidt de twee delen van het eiland. De mix van Afrikaanse, Europese en Oost-Indische culturen zorgt voor een smeltkroes van charme en opwinding.

sand-beach-gudaloupe
sea-shells-on-beach

Discover the treasures of the Saronic Gulf

Het bijna perfecte zonnige weer wordt gematigd door noordoostelijke passaatwinden, die een verfrissende bries naar de eilanden brengen. Dit maakt deze Franse Caribische eilanden tot een klein stukje hemel op aarde voor uw tropische zeilvakantie. De eilanden die deel uitmaken van heel Guadeloupe ervaren twee verschillende seizoenen: nat en droog. Juli tot en met november is de natste en meest vochtige tijd van het jaar. Het orkaanseizoen begint officieel op 1 juli en eindigt op 30 november. December tot mei wordt beschouwd als het droge seizoen.

Our guest stories

Amazing week on a perfect yacht. The yacht was even better than in the pictures, it was very clean and the layout was very good which makes it more spacious and comfortable.

Luke W.
coconot-tree

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

pineapple-in-sea