Istrië/ Baai van Kvarner

Voor dit grootste schiereiland in de Adriatische Zee is de omschrijving ‘Terra Magica’ niet overdreven. Zowel de beboste heuvelachtige landschappen als de architectuur en gastronomie laten een haast magische indruk achter

 

Pula, Poreč,Rovinj

Behalve uiteraard Pula met het wereldberoemde amfitheater is het nabijgelegen Pomer een mooie vertrekhaven voor een mooie zeiltocht. Het kuststadje Porec telt meer toeristische dan vissersbootjes.
Volg de kustlijn langs Funtana, Rovinj en Vsar, waar je in een mooie beschutte baai voor anker kan en een bezoekje kan brengen aan de pittoreske jachthaven met bijhorende riva met vele visrestaurants.

Dé parel van Istrië is zeker Rovinj. Deze oude middeleeuwse stad met zijn vele, nauwe omhooglopende straatjes zijn een bezoek meer dan waard. De bebouwing loopt door tot aan de zee en de kerktoren van de Sint-Eufemiakerk heeft heel veel weg van San Marco in Venetië.

Arena-in-Pula-Istra-Croatia
koko-the-parret-brijuni-istra

Discover the treasures of Brijuni

Het Brijuni Nationaal Park is een eilandengroep van 14 grote en kleine eilanden die zich uitstrekken over de zuid-west kust van Istrië en worden van het vaste land gescheiden door het, twaalf kilometer diepe, Fazana Kanaal. In 1983 werd de eilandengroep uitgeroepen tot nationaal park, en daardoor beschermd gebied. Veli (groot) en Mali (klein) Brijun zijn de twee grootste van de eilanden en zeker de moeite waard om te bezoeken, alleen al voor de vele geologisch-paleontologische en archeologische bezienswaardigheden. Heel bijzonder zijn de meer dan 200 afdrukken van dinosauruspoten, echt indrukwekkend. In plaats van te dure excursies is het beter een fiets te huren op het eiland en zo de prachtige flora en fauna te ontdekken.
Vergeet zeker niet de vele stranden te bezoeken en als je voor anker gaat moet je zeker gesnorkeld hebben voor je terug vertrekt. Doordat er rondom de eilanden niet mag gevist worden leeft er hier een grote verscheidenheid aan vissen, van klein tot heel groot.

Our guest stories

The beautiful enjoyment of the yacht plus the country. I don’t have any words except one- Magnificent.

Lana B.
small-street-Rovinj-istra

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

View-from-hill-rovinj-istra