Côte d’Azur

De Franse Rivièra is beroemd voor de azuurblauwe van de Middellandse Zee. Met de gouden zon op de prachtige zuidkust van Frankrijk is het alsof je in het paradijs zeilt; vandaar uiteraard de Côte D’Azur.

Perfect starting point

Hyères was een een van de favoriete bestemmingen van koningin Victoria en Wharton heeft er zijn klassieker “The Age of Innocence” geschreven. Hyères-les-Palmier is de bijnaam van de oudste badplaats aan de Côte d’Azur vanwege de weelderige palmbomen die de stad sieren en hier sinds 1867 gekweekt worden. Bezoek zeker ook de fraaie oude binnenstad die bestaat uit pittoreske middeleeuwse straatjes. In de prachtige tuinen van Olbius-Riquier zorgen de vele exotische planten voor een adembenemend schouwspel.

Vanuit St. Mandrier bereikt men ‘Les Iles d’Or (de eilanden van Hyères ). Porquerolles, het grootste van de drie eilanden heeft geweldig mooie stranden waaronder la Norte Dame, La Courtade en Pague d’Argent en een vuurtoren daterend van 1837. Bezoek het Nationale Park Port Cros voor mooie wandelpaden vol met uitzonderlijke flora en oude forten. Ile Levant is het kleinste eiland enkel westelijk te bereiken. Dit gebied is ook een echt snorkelparadijs.

Nice-beach-France

Discover the treasures of

Slechts 12 mijl ten oosten van Marseille, kan u naar de kreken van Cassis zeilen. Deze “fjorden van de Middellandse Zee” zijn diepe inhammen omlijst door hoge kliffen en zijn op de top bedekt met verbazingwekkende flora. Geniet van deze uitzonderlijke ligplaatsen met een goed glas wijn en een gastronomische maaltijd aan boord. Al zijn er in de zomerperiode beperkingen op de toegang tot het landgedeelte, de kreken zijn een fascinerende halte op een tocht langs de Franse Riviera.

De stad Toulon is dan weer bekend om zijn fonteinen en de opera. Het biedt prachtige zandstranden en heeft een kabelbaan die u meeneemt naar de Mont Faron. Aanbevolen is ook een bezoek aan het Maritiem Museum daar.

Our guest stories

Amazing week on a perfect yacht. The yacht was even better than in the pictures, it was very clean and the layout was very good which makes it more spacious and comfortable.

Luke W.
Toulouse-France

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Motoryacht-Summer-Fun-room-area