Corsica

Corsica is als het ‘Eiland van de Schoonheid’, één van de meest complete zeilgebieden met een grillige rotskust, prachtige stranden, een ruig bergachtig binnenland met een weelderige plantengroei.

Perfect starting point

Corsica bevindt zich in het zuidoosten van Frankrijk, in de Middellandse Zee. Gevormd door hevige vulkaanuitbarstingen, is dit het meest bergachtige gebied van de Middellandse Zee. Het wordt ook wel het eiland van de geuren genoemd vanwege de bedwelmende maquis. Ontdek de Calanches van Piana met de bloedrode granietrotsen of de adembenemende witte kalkrotsen van het pittoreske Bonifacio.

corsica-france
Corsica-bay-sailboats

Discover the treasures of Corsica

Corsica heeft ruim 620 km aan kust, meer dan 200 prachtige stranden en natuurgebieden Het milde mediterrane klimaat heeft gezorgd voor de ontwikkeling van groene eikenbossen, Evergreen, en de bescherming van vele soorten vogels. Naast de adembenemende natuurlijke schoonheid is Corsica ook vol geschiedenis. Ajaccio, een keizelijke hoofdstad en de geboorteplaats van Napoleon Bonaparte is bekend om zijn uitzonderlijke klimaat en ontspannen levensstijl en is een prima vertrekhaven voor kustzeilers langs de Golf en de Sanguinische-eilanden. In Propriano is het typische en tijdloze karakter van de streek behouden.

Our guest stories

Amazing week on a perfect yacht. The yacht was even better than in the pictures, it was very clean and the layout was very good which makes it more spacious and comfortable.

Luke W.

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

beach-Corsica