Bodrum, Turkiye

De Golf van Gokova of de westelijke, Carische kust met Bodrum als voornaamste vertrekhaven biedt uitstekende zeilcondities met vele leuke locaties om te ontdekken in een gebied rijk aan cultuur en eeuwenoude geschiedenis

Perfect starting point

Bodrum is volgens de legende gesticht door Anhtes een zoon van Poseidon. En ook de geboorteplaats van de Griekse geschiedschrijver Herodotus. Volgens deze Herodotus trok tijdens de Perzische oorlogen in de 5e eeuw voor Christus de koningin van Halicarnassus, Artemisia I van Karië, samen met Xerxes I op tegen de Grieken. Heel historische sites zijn hier te bezoeken.

sailing-bodrum
Bodrum-Mugla

Discover the treasures of

Maar Bodrum is ook een leuke toegankelijke leuke vakantieplaats waar het genieten is in de vele kleine restaurants, in sommige zelfs met je voeten in de Middellandse Zee. Nabij de haven bevindt zich het kasteel van Bodrum, of het middeleeuwse kasteel St. Peterburcht. Het is een mooi voorbeeld van de 15de eeuwse kruisvaarders architectuur waarin nu het museum voor onderwaterarcheologie is ondergebracht. De monumentale graftombe; het Mausoleum van Halicarnassus behoort tot de zeven wereldwonderen van de klassieke oudheid, een bezoek zeker waard. Çökertme bekent als Rosemary Bay is een mooie eerste halte. Zeker ook de moeite is Cleopatra’s Island of Seven Islands beleef daar de meest adembenemende zonsondergang.

Our guest stories

Amazing week on a perfect yacht. The yacht was even better than in the pictures, it was very clean and the layout was very good which makes it more spacious and comfortable.

Luke W.
Turkiye-flag

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Dolphin-swimming-at-sea