Balearen

De prachtige Spaanse eilandengroep Balearen zijn een lust voor het oog en door hun warme mediterrane zon en verkoelende zeebries een veelzijdig zeilgebied. Aan de westzijde van de straat van Gibraltar ligt het Atlantische deel van de Spaanse kust, de Canarische Eilanden. Zeilen op de Oceaan levert vanzelfsprekend een hele andere ervaring op.

Perfect starting point

Mallorca, Menorca, Ibiza en Formentera zijn de vier grootste eilanden op de Balearen. Elk van deze eilanden zijn verschillend en bieden hun eigen unieke ervaring.

Ibiza heeft de reputatie als feesteiland maar dat beperkt zich tot een bescheiden gedeelte van het eiland. Er blijven nog rustige ongerepte baaien te ontdekken waar het in alle sereniteit genieten is van de rust en de beeldschone natuur of de prachtige oude stad.

Palma, de hoofdstad van Mallorca, is rijk aan cultuur en aan het westen van het eiland vindt u een rotsachtige kustlijn met een schat aan steden en kristalheldere baaien perfect voor verankering. De afgelegen restaurants zijn alleen toegankelijk per boot, zoals sa Foradada.

De prachtige rode stranden, prehistorische sites en forten. Menorca zijn zeker een bezoek waard.
Voor kustlijn liggen 30 eilandjes, waarvan de meeste erg klein zijn. De belangrijkste (grootste) eilandjes zijn Illa de les Bledes, Illa dels Porros, Illa d’en Colom en Illa de l’Aire.

Als het kleinste eiland biedt Formentera vooral rust. De flora en fauna zijn het hele jaar door adembenemend. Een aanrader zijn de zoutpannen die zijn te vinden in het prachtige natuurpark Ses Salines.

La Cabrera en de omliggende 19 eilanden van de archipel is een echt natuurparadijs. Het is in zijn geheel een beschermd natuurgebied en om het te bezoeken of te ankeren aan de voorzien boeien is een vergunning nodig.

Mallorca-castle
ibiza-bay-sailboats

Discover the treasures of

De Canarische eilanden, een kleine archipel bestaande uit zeven grote en zes kleine eilanden. Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, El Hierro, Alegranza, La Graciosa en Montana Clara.

Uit al deze, is Tenerife de meest populaire zeilbestemming en de grootste van de groep. Het is ook de thuisbasis van Spanje’s hoogste en ‘s werelds 3e hoogste vulkaan die nog steeds actief is. En samen met de andere Canarische Eilanden vormt het 4 van Spanje’s 13 nationale parken. De reden dat deze 13 eilanden in de Atlantische Oceaan jaarlijks veel bezoekers trekken door hun prachtige berglandschap en zandstranden en het subtropische klimaat. Ze zijn onderverdeeld in 2 groepen, de oostelijke groep bestaat uit Lanzarote, Fuerteventura en de zes eilandjes eromheen (de Canarische Ridge) en de westelijke groep bestaat uit Tenerife, Gran Canaria, La Palma, La Gomera en Ferro.

De Canarische eilanden zijn een perfecte keuze voor zeilvakanties vanwege hun Noord-Oost-passaatwinden. De sterkste winden zijn in juli en augustus en de lichtste winden in oktober en november. De hoge berggebieden kunnen wel verschillende windcondities te creëren.

Our guest stories

Amazing week on a perfect yacht. The yacht was even better than in the pictures, it was very clean and the layout was very good which makes it more spacious and comfortable.

Luke W.
Tenerife-bay

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief, zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

menorca-bay